6 portioner 200°C
Maränger
5 äggvitor
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
- Rita 6 cirklar ca 12 cm i diameter på ett smörpapper, lägg lite olja på pappret och smörj in alla cirklarna
- Blanda äggvitorna med saltet och vispa till ett fast skum (gärna med elvisp eller assistent)
- Tillsätt florsockret och vaniljsockret, lite i taget tills den är tjock och blank, när du lyfter upp vispen ska det nästan se ut som en mjukglasstopp där vispen var.
- Bred ut marängen i cirklarna ca 2-3 cm höga.
- Grädda i ca 15 minuter, stäng av ugnen och ta ut marängerna när ugnen har svalnat.
Citroncreme
4½ dl vatten
2 ¼ dl socker
6 msk maizena
saften och skalet av 3 citroner
5 äggulor
3msk smör
- Blanda vatten, socker, maizena och saften av citronerna i en rostfri kastrull
- Låt det koka upp, var noga med att röra hela tiden.
- Ta kastrullen från värmen
- Rör ner äggulorna, sätt tillbaka på plattan, det ska inte koka utan sjuda tills det har tjocknat lite.
- Ta från plattan och häll i smör och det rivna citronskalet.
- Låt det svalna
När allt har svalnat:
Lägg en maräng på en tallrik och bred över citroncremen, garnera gärna med några bär, jordgubbar eller frysta hallon passar bra
Servera och njut!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar