måndag 13 december 2010

Minipavlova med frisk citroncreme



6 portioner 200°C

Maränger

5 äggvitor

4 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 tsk salt



  1. Rita 6 cirklar ca 12 cm i diameter på ett smörpapper, lägg lite olja på pappret och smörj in alla cirklarna
  2. Blanda äggvitorna med saltet och vispa till ett fast skum (gärna med elvisp eller assistent)
  3. Tillsätt florsockret och vaniljsockret, lite i taget tills den är tjock och blank, när du lyfter upp vispen ska det nästan se ut som en mjukglasstopp där vispen var.
  4. Bred ut marängen i cirklarna ca 2-3 cm höga.
  5. Grädda i ca 15 minuter, stäng av ugnen och ta ut marängerna när ugnen har svalnat.



Citroncreme

4½ dl vatten

2 ¼ dl socker

6 msk maizena

saften och skalet av 3 citroner

5 äggulor

3msk smör

  1. Blanda vatten, socker, maizena och saften av citronerna i en rostfri kastrull
  2. Låt det koka upp, var noga med att röra hela tiden.
  3. Ta kastrullen från värmen
  4. Rör ner äggulorna, sätt tillbaka på plattan, det ska inte koka utan sjuda tills det har tjocknat lite.
  5. Ta från plattan och häll i smör och det rivna citronskalet.
  6. Låt det svalna



När allt har svalnat:

Lägg en maräng på en tallrik och bred över citroncremen, garnera gärna med några bär, jordgubbar eller frysta hallon passar bra


Servera och njut!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar